Büyükçekmece avukat olarak Büyükçekmece, İstanbul ve tüm şehir dışı davalarında kanuni süreçleri ilerletmekteyiz. Hukuk büromuz adaletin sağlamış olduğu kanun yolunda tüm müvekkillerinin haklarını savunmakta ve yaşamış oldukları mağduriyetleri gidermektedir.
Hukuk büromuzun faaliyet gösterdiği hukuk alanlarından biri de iş hukuku olmaktadır. İş hukuku, işçi ve işveren arasında yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesinde önemli yere sahip olmaktadır. İşçi ve işveren iş akdine başlamadan önce aralarında iş şartlarına ve işin yapılmasının karşılığına göre bazı şartlar belirlemektedir.
İşçi ve işveren arasında yapılan anlaşma şartlarında; işin çalışma şartları, iş için yapılması gereken faaliyetler ve işin karşılığında işçiye ait olacak haklar ve diğer talepler yer alır. İşçi ve işveren iş akdinin başlamasıyla birlikte anlaşmalarında yer alan tüm şartlara uyum sağlamakla yükümlüdür. Taraflardan birinin bunlara uyum sağlamaması durumunda diğer tarafın kanuni hakları meydana gelir.
Büyükçekmece İş Davası Avukatı
Büyükçekmece avukat olarak görev yapan hukuk büromuz, işçi ve işveren anlaşmazlıklarının giderilmesinde taraflara hukuki destek vermektedir. İş davası türleri şu şekildedir;
İşe iade davası: Bu dava işçi tarafından işverene karşı açılır. İşçinin iş akdinin geçerli bir sebebe dayanmadan sonlandırılması sonucunda, işçi işe iadesini talep edebilir.
Maaş alacağı davası: İşçinin yaptığı işin karşılığında maaş vb. ödemeler alması gerekir. Bu ödemeleri almaması durumunda da işçi maaş alacağı davası açma hakkına sahiptir.
İhbar tazminatı alacağı davası: Bu davayı hem işçi hem de işveren açabilir. Davanın açılma nedeni ihbar süresine uyulmamasıdır.
Kıdem tazminatı alacağı davası: Kıdem tazminatı alma hakkına sahip olan işçiye tazminat hakkı ödenmezse, işçi işverene yönelik olarak bu davayı açabilir.
Hizmet tespit davası: İşçinin hizmet süresi SGK kurumuna eksik bildirim yapılmışsa bu dava açılabilir.
Fazla mesai ücret davası: Normal çalışma süresinden fazla çalışan işçiye mesai ücreti ödenmesi zorunludur. İşveren bu ödemeyi yapmazsa, işçi fazla mesai ücret davası açma hakkına sahiptir.
İş kazası tazminat davası: İşçinin işyerinde geçirdiği kaza sonucunda yaralanması veya ölmesi durumunda bu dava açılabilir.
Kötü niyet tazminat davası: İş sözleşmesinin kötü niyet amacıyla sonlandırılmasında bu dava açılabilir.
Haklı fesih davası: İş kanunları gerekliliğince hem işçiye hem de işverene haklı durumlarda iş akdinin sonlandırılması hakkı tanınmıştır. Eğer ortada haklı sebep olmadan iş akdi sonlandırılırsa, mağduriyet yaşayan işçi veya işveren bu davayı açabilir.
Beylikdüzü Avukat
Büyükçekmece avukat olarak hizmet sunduğumuz bölgelerden biri de Beylikdüzü olmaktadır. Hukuk büromuzun faaliyet göstermiş olduğu hukuk alanlarından biri de kentsel dönüşüm hukukudur. Kentsel dönüşüm hukuku, yaşanması riskli olan bina ve yapıların düzenlenerek güvenli olarak yaşanmasını sağlamaktadır.
Ülkemiz coğrafi donanım açısından deprem vb. doğal afetlere oldukça yatkın bir bölgede yer almaktadır. Ayrıca pek çok büyük şehrimizde de yapılanmalar oldukça eskidir ve eski yapılanmalar da oldukça tehlike arz etmektedir. Kentsel dönüşüm ve kentsel hukuk haklarının sonuçlarında bu yapılardaki gerekli düzenlemeler yapılır ve insanlar sağlam yapılarda güvenle yaşamaya devam ederler.
31 Mayıs 2012 tarihinde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine dair yeni kanun düzenlemeleri yapılmıştır. Yapılan kanun çerçevesinde doğal afetlere karşı riskli olan binaların yıkılması ve yeniden yapılanması planlanmıştır. Aynı kanun çerçevesinde yapılan işlemlere yönelik olarak Devlet destekli maddi olanaklar, düşük faizli kredi imkanları, kira destekleri, vergi ve harç muafiyetleri vb. yardımlarda yapılmasına karar verilmiştir.
Esenyurt Avukat
Büyükçekmece avukat olarak Esenyurt bölgesinde ve diğer bölgelerde yer alan kentsel dönüşüm hukuku süreçlerini de takip etmekteyiz. Hukuk büromuz kentsel dönüşüme dair müvekkillerine pek çok konuda yardımcı olmaktadır. Bunlara örnek teşkil edecek bazı konu başlıkları şu şekildedir;
- - Kentsel dönüşüme bağlı olarak kat karşılığı inşaat sözleşmesinin düzenlenmesi
- - Kentsel dönüşüme bağlı olarak kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali
- - Kentsel dönüşüm izin haklarının alınması
- - Kentsel dönüşümde tevhid ve ifraz konularının çözümlenmesi
- - Kentsel dönüşüme uygun riskli raporunun alınması
- - Kentsel dönüşümde kira desteğinin alınması
- - Kentsel dönüşüm öncesinde arsa paylarının düzenlenmesi
- - Kentsel dönüşümde inşaatın durdurulması
- - Kentsel dönüşüme dair olan tüm konularda sözlü ve yazılı işlemlerin gerçekleştirilmesi